تابلو های ایزوله
در بیمارستان ها بخصوص در اتاق عمل و بخش های ویژه برای جلوگیری از خطر برق گرفتگی و شوک الکتریکی از برق ایزوله استفاده می شود که به وسیله سیستم ایزوله و متعلقات مربوط به آن تامین می گردد. سیستم های ایزوله یکی از مهم ترین قسمت های تجهیزات بیمارستانی است چرا که اگر این مجموعه به درستی کار نکند ممکن است تجهیزات برقی بیمارستان دچار خسارت و یا افراد دچار برق گرفتگی شوند. در نتیجه هرگونه اختلال در این بخش موجب خسارات جانی و مالی می شود لذا می بایست از بهترین و مرغوب ترین تجهیزات و محصولات برای ساخت این مجموعه استفاده کرد. شرکت مهندسی فراد تجهیز سپنتا برای پیشگیری از این خسارات تمامی اجزا این سیستم را به صورت مستقل و با بالاترین کیفیت طراحی، تولید و مونتاژ می کند. تابلوهای ایزوله در توان های گوناگون و خروجی های مختلف قابل سفارش می باشند.
سیستم ایزوله از بخش های متعددی تشکیل شده است که هر قسمت وظیفه مخصوص به خود را برعهده دارد. این بخش ها عبارتند از: تابلو ایزوله، سوکت ارت و پریز برق، واحد مرکزی ارت و آلارم های جانبی. گفتنیست که تابلو ایزوله بدون سایر واحدها نیز قادر به تولید و استفاده می باشد. وظیفه ی هر کدام از قسمت های سیستم ایزوله به شرح زیر می باشد:
تابلو ایزوله بیمارستانی مدل 121 :
تابلوهای ایزوله در قسمت های مختلف بیمارستان نظیر اتاق عمل، اتاق آماده سازی جراحی، واحد مراقبت های ویژه، اتاق بیهوشی، اتاق کاتتر قلبی، اتاق جراحی آنژیوگرافی و اتاق نوزادان نارس استفاده می شود. این تابلوها به صورت کلی شامل ترانس ایزوله و LIM می باشند.
ترانس ایزوله متشکل از ترانسفورماتور ایزوله، نام دستگاهی است که از آن به منظور حفاظت از مدارها و همچنین تجهیزات در برابر شوکهای الکتریکی استفاده میشود. در واقع این دستگاه میتواند از آسیب رسیدن به تجهیزات در زمان شوک جلوگیری به عمل آورد و از طرف دیگر از افراد و کاربران نیز در برابر خطر برق گرفتگی حفاظت می کند. ترانسهای ایزوله این امکان را دارند که هر گونه نویزی را تحت کنترل خود دربیاورند و اتصالات زمینی را حفظ نمایند.
در حقیقت در شرایطی که تجهیزات شما با استفاده از یک ترانس ایزوله تغذیه میگردند اصطلاحا از زمین جدا میشوند. بنابراین اگر فردی بر روی این تجهیزات کار کند، در صورت هرگونه تماس اتفاقی با مدار، دچار آسیب و برقگرفتگی نخواهد شد. در این دسته از سیستمهای حفاظت کننده، ورودی و خروجی به طور کامل از یکدیگر تفکیک شده و مجزا هستند. ترانسهای ایزوله در حال حاضر در انواع مختلف تک فاز، ۲ فاز و سه فاز طراحی و تولید میشوند و توانهای مختلفی دارند.
LIM Line Isolation Monitor)) موجود در تابلوهای ایزوله موظف به بررسی دائم ایزولاسیون خط می باشد. این واحد در صورت بروز خطا و مشکل در سیستم، جریان عبوری بعد را محاسبه می کند و اگر این جریان از حد آستانه تعریفی برای سیستم بالاتر باشد به صورت سمعی و بصری به اپراتور هشدار می دهد.
آلارم های جانبی :
در صورت بروز خطا در تابلو ایزوله، LIM دستگاه هشدار می دهد. در واقع پس از انتقال هشدار به آلارم های جانبی، این دستگاه ها وظیفه مطلع کردن کادر بیمارستان را به عهده دارند تا آن ها هرچه سریع تر در صدد رفع مشکل اقدامات لازم را انجام دهند. آلارم های جانبی معمولا در اتاق عمل و ایستگاه پرستاری نصب می شوند.
سوکت ارت و پریز برق :
پریزهای برق عموما در دو مدل دو خانه و چهار خانه تولید می شوند و وظیفه برق رسانی به دستگاه ها را بر عهده دارند. این پریز ها دارای سیستم ارت می باشند و سوکت ارت هم جهت اتصال ارت به دستگاه های مورد نظر در اتاق عمل استفاده می شود.
واحد مرکزی ارت :
در هر اتاق عمل یک واحد مرکزی ارت وجود دارد که سیستم ارتینگ مرکزی به این دستگاه منتقل می شود و سپس واحد مرکزی ارت آن را به تمامی قسمت های اتاق عمل منتقل می کند تا بدینوسیله دستگاه ها و پریزهایی که به ارت نیاز دارند تعذیه شوند.
ساعت و سه کورنومتر دیجیتال اتاق عمل :
تابلو ایزوله X – RAY جهت تغذیه دستگاه های پرتابل رادیولوژی و عکسبرداری در اتاق عمل استفاده می شود. این دستگاه با توان های متفاوت قابل سفارش می باشد و در تولید آن از کلیدهای گردان 4 تا 8 حالته استفاده می گردد.
سیستم ایزوله X – RAY :
تابلو ایزوله X – RAY جهت تغذیه دستگاه های پرتابل رادیولوژی و عکسبرداری در اتاق عمل استفاده می شود. این دستگاه با توان های متفاوت قابل سفارش می باشد و در تولید آن از کلیدهای گردان 4 تا 8 حالته استفاده می گردد.
پریز ایکس ری :
پریزی است که در بخش های مختلف بیمارستان از جمله اتاق عمل، شکسته بندی و زایمان قابل نصب است و به منظور اتصال دستگاه رادیولوژی و عکس برداری در اتاق های مربوطه مورد استفاده قرار می گیرد. این پریز با توجه به نوع خاص طراحی و ساخت توان عبور جریان برق تا 250 ولت را دارد.